Pod pojem vizáž zahŕňame celkovú vizáž, od tváre, cez nechty až po vlasy. Tieto prvky sú veľmi dôležité, pretože dotvárajú vás ako osobu.

Čítať ďalej: Vizáž od A po Z

Pózovanie je veľmi dôležité pri fotke. Niektorí ľudia majú názor, že veď fotka má byť prirodzená. Súhlasíme, ale len čiastočne. Keby nechajú všetci fotografi pózovanie na režim prirodzenosti, všetci by sme boli na fotkách zhrbený, s vypučenými bruchami a dvojitými bradami... Pózovanie je na to, aby človek vyzeral na fotke čo najlepšie, nie čo najneprirodzenejšie, takže má svoj zmysel a nie je to len výmysel fotografov. 

Čítať ďalej: Nie je póza ako póza

V dnešnej dobe je ľahké niečo odfotografovať, ale treba dbať aj na to, ako ten výsledok vyzerá, hlavne keď sa môžu výsledné fotky objaviť napríklad v školskej ročenke. Dnes si povieme úplne základné tipy ako vylepšiť fotografie vytvorené mobilným telefónom.

Čítať ďalej: Fotíme školské akcie telefónom, jednoduché základné tipy, ktoré Vám pomôžu zlepšiť Vaše fotky...

Takže, v predošlom článku sme si už čo to povedali, čo robiť aby ste fotografovali kvalitnejšie fotky. Dnes si k ním pridáme ešte pár tipov.

Čítať ďalej: Fotíme školské akcie telefónom, ďalšie jednoduché tipy na zlepšenie Vaších fotiek (druhá časť)

Tento článok môže byť trochu technickejší než tie predošlé, ale výsledok bude stáť za to. Fakt nepotrebujete nadupaný fotoaparát na to, aby ste spravili skvelé fotky zo školských akcií a naozaj vám stačí len váš mobilný telefón. 

Čítať ďalej: Poďme zlepšiť fotografie z telefónu ešte o trochu viac

Už sme si o kompozícii trošku povedali v predošlých článkoch, napríklad ako mať správne horizont, niečo o uhloch a pravidle tretín. Dnes si prejdeme ešte možnosti kompozície, aby vaše fotografie boli iné, zaujímavé a hlavne vyzerali dobre.

Čítať ďalej: Kompozícia? Čo je to?

Teraz, keď už máme všetko ostatné vychytané, si povieme o tom najdôležitejšom vo fotografovaní a to je svetlo. Bez svetla nie je fotografia. Jednoduché. Popíšeme si druhy svetla s akým sa môžte stretnúť a ako v nich fotiť čo najlepšie.

Čítať ďalej: Bez svetla nie je fotka

Fotografia vie veľa odpustiť, ale aj veľa ukázať. A jednou z tých vecí, ktoré vie ukázať, je práve oblečenie. Prečo sa vôbec venujeme oblečeniu? Pretože oblečenie vám vie na fotografii pridať roky a kilá, alebo aj naopak ubrať roky a na váhe. Oblečenie je často zásadným predpokladom pokazenej, alebo nádhernej fotografie. 

Čítať ďalej: Obleč sa správne na fotenie

Pri fotografii je farba oblečenia rovnako dôležitá, ako svetlo a pózovanie. Zle vybratá farba oblečenia vie poriadne pokaziť fotku. V dnešnom článku si preto povieme, ktoré farby sú na fotografovanie vhodnejšie a ktoré naopak nie sú vhodné.

Čítať ďalej: Aké farby zvoliť na fotenie?